söndag 19 juni 2011

Dulce de leche glass!


Efter studenten hade jag massor av grädde över så jag kom på att jag ville göra glass, jag kom även på att Tårtspecialisten hade lagt upp ett recept som lät väldigt intresant. Med "Dulce de leche" i, som det så tjusigt heter. Det är alltså en burk med kondenserad mjölk som man kokar ( ja, du ska koka hela konservburken )  tills det blir en fantastiskt god kolasås, skulle jag vilja kalla det. Och eftersom jag även hade en burk, färdig kokad över efter studenten så passade det perfekt! Jag hade planerat att göra en Banoffiepaj, men inte hann - därav den överblivna kondenserade mjölken :)

Tårtspecialisten hade rätt! Detta är nog den godaste glassen jag någonsin smakat!!
Herregud..
Här kommer receptet, jag rekomenderar den starkt till alla som älskar en god och krämig glass med smak av kola!

Dulce de leche glass~ 1 liter
4 äggulor
½ dl socker
1 burk Dulce de leche*
5 dl vispgrädde
2 äggvitor

Gör såhär:
1. Vispa äggulorna tillsammans med sockret så att det blir riktigt vitt och luftigt. 
2. Häll i burken med Dulce de leche. Vispa tills allt har blandats ordentligt. 
3. Vispa grädden för sig tills den är "lagom" hård (varken mjuk- eller hårdvispad, något däremellan). 
4. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vänd ner grädden och äggvitorna i smeten.
5. Häll sedan ner i en låg form och ställ in i frysen över natten.
Har du en glass maskin så är det ännu bättre, då antar jag att du redan vet hur du gör då :)

*Dulce de leche får man genom att koka en burk sötad, kondeserad mjölk i 3 timmar. (Burken måste vara täckt med vatten hela tiden, annars kan den sprängas). När den har kokat klart, kyl burken genom att låta kallt vatten rinna över den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar