fredag 28 januari 2011

MoussetårtaFör någon månad sen fick jag chansen att testa på min första moussetårta och det var ju verkligen jätte annorlunda mot vad jag brukar göra. Inge marsipan alls :)
Jag valde vitchoklad och hallon i smakerna och det blev väldigt väldigt gott :)
Först hade jag tänkt att bara dekorera med vitchoklad och hallon eftersom det är det som är i! Men jag kom fram till att det inte hade blivit lika kul! :)

5 kommentarer:

 1. Wow vad snygg!!! Hur har du gjort dekoren i mörk choklad, att de ligger "runt" tårtan sådär? Hur man får till "raka" är jag med på, men det där ser minst sagt avancerat ut - skitsnyggt.

  SvaraRadera
 2. Filippa H. : Tack va gullig du är :) När du väl fått på chokladen på plast-strimman (som du mätit ut i förväg exakt efter tårtan)i det mönster du vill ha låter du det stelna ca 35-45 sekunder. Lyft upp plasten och svep runt tårtan. En annan bra sak att förbereda innan är att klippa ut en smal remsa bakplåts papper några cm längre i omkrets än tårtan och svepa runt chokladen och plasten,tejpa ihop och sedan in i kylen för att stelna helt. Det gör så att chokladen inte säckar ihop eftersom att den inte stelnar helt :)
  Förstår du ungefär hur jag menar? Jag är tyvärr inte så bra på att förklara så säg till isåfall :)

  SvaraRadera
 3. Den här var ju jättesnygg, ser superproffsig ut! Jag har försökt mig på något halvhjärtat försök någon gång, men det var inte i närheten av vad du lyckats med (chokladen alltså). Får kanske testa igen :-)

  SvaraRadera
 4. Maria : Tack så mycket! Tvivlar jag inte en sekund på att du inte skulle klara :) Du har ju talangen!

  SvaraRadera
 5. Wow, tårtan ser verkligen jätteläcker ut!!

  SvaraRadera