För någon månad sen fick jag chansen att testa på min första moussetårta och det var ju verkligen jätte annorlunda mot vad jag brukar göra. Inge marsipan alls :)
Jag valde vitchoklad och hallon i smakerna och det blev väldigt väldigt gott :)
Först hade jag tänkt att bara dekorera med vitchoklad och hallon eftersom det är det som är i! Men jag kom fram till att det inte hade blivit lika kul! :)
Jag valde vitchoklad och hallon i smakerna och det blev väldigt väldigt gott :)
Först hade jag tänkt att bara dekorera med vitchoklad och hallon eftersom det är det som är i! Men jag kom fram till att det inte hade blivit lika kul! :)
Wow vad snygg!!! Hur har du gjort dekoren i mörk choklad, att de ligger "runt" tårtan sådär? Hur man får till "raka" är jag med på, men det där ser minst sagt avancerat ut - skitsnyggt.
SvaraRaderaFilippa H. : Tack va gullig du är :) När du väl fått på chokladen på plast-strimman (som du mätit ut i förväg exakt efter tårtan)i det mönster du vill ha låter du det stelna ca 35-45 sekunder. Lyft upp plasten och svep runt tårtan. En annan bra sak att förbereda innan är att klippa ut en smal remsa bakplåts papper några cm längre i omkrets än tårtan och svepa runt chokladen och plasten,tejpa ihop och sedan in i kylen för att stelna helt. Det gör så att chokladen inte säckar ihop eftersom att den inte stelnar helt :)
SvaraRaderaFörstår du ungefär hur jag menar? Jag är tyvärr inte så bra på att förklara så säg till isåfall :)
Den här var ju jättesnygg, ser superproffsig ut! Jag har försökt mig på något halvhjärtat försök någon gång, men det var inte i närheten av vad du lyckats med (chokladen alltså). Får kanske testa igen :-)
SvaraRaderaMaria : Tack så mycket! Tvivlar jag inte en sekund på att du inte skulle klara :) Du har ju talangen!
SvaraRaderaWow, tårtan ser verkligen jätteläcker ut!!
SvaraRadera