söndag 27 februari 2011

Macaroon försök nr 1


.. och så här blev dom!  Hallonsmak, mumsigt! :)
Jag är väldigt nöjd för att det var första gången, träning ger färdighet.
Knottrorna har jag fått reda på tillkom för att jag inte hade silat den malda mandeln, jag försökte 
dock men utan resultat då min sil var för tät i hålen.
Jag läste ett recept då man kokar en sockerlag först, det kanske jag ska testa på nästa gång. Är det någon erfaren macaroon-bakare där ute som vet vad det blir för skillnad? :)

10 kommentarer:

  1. Vad snygga de blev! Jag har aldrig testat baka dessa, men har förstått att det inte är helt lätt!

    SvaraRadera
  2. Åå jättefina. Ska göra ett nytt försök och hoppas att dem inte kommer att hamna i soporna...

    SvaraRadera
  3. De blev ju jätte fina! Helt perfekta små godbitar. Angående receptet med sockerlag, vissa tycker att det är lättare att lyckas med det, de blir mer glansiga med det receptet, men det krävs mer tid och förberedelser. Har aldrig testat det andra receptet, ska gör det nån gång men än så länge trivs jag bra med att sila mitt mandelmjöl och inte koka sockerlag :-)
    / Anna

    SvaraRadera
  4. Linda: Jag tycker att du ska testa! För dom är verkligen så goda som alla säger :) !

    Sara: Gör det! Jag tror på dig :) Du är ju så duktig med allt annat!

    Linda: Tack så mycket :)

    Anna: Tack va gullig du är :) Då håller nog jag också vid silandet :)

    Sanna: Tack! :)

    SvaraRadera
  5. Jag har provat alla tre varianterna (finns en fuskvariant också med mandelmassa) och den med sockerlagen blir bäst. Smeten är inte lika känslig, men det är mer förberedelser och det krävs en Kitchen Aid eller motsvarande för bästa resultatet. Ska vispas länge.

    Vill du prova någon gång, så ta receptet hos mig...kommer från Tårtspecialisten och hon har översatt att till mått och det fungerar super.

    Dina var superfina, för att vara första gången! :)

    SvaraRadera
  6. Tack Tina för tipset!
    Vilken tur att jag har en kitchen aid då! testa skadar ju inte, kanske inte är såå himla mycket krångligare som jag fått för mig!
    Får helt enkelt besöka dig senare och testa receptet :)
    Tack!

    SvaraRadera