onsdag 9 februari 2011

Tips


Först vill jag be om ursäkt när att jag inte la upp bilden igår, man tror att man ska hinna allt och tyvärr går det inte ibland :) Jag lagade 3 rätters för 9 personer. Det blev en helt underbar kväll :)
Här är iallafall bilden jag lovade som jag köpt på en jätte söt liten affär i london.
( Klicka för en större bild )
Den första är "mönster-silicon-duken" som jag absolut älskar! Jätte lätt att använda då man kavlar ut marsipanen ( eller liknande ) direkt på duken till önskad storlek och sedan lyfter upp och vänder över tårtan!
Nackdelen med en mönster-kavel ( enligt mig egen erfarenhet) är där mönstret är blir det väldigt tunt och spricker lätt när man ska försöka "klä" tårtan, detta händer inte med silicon-duken :)

Nummer två är en hård silicon-platta. (Den gröna)
Jag har två såna fast mindre redan hemma men den där är JÄTTE stor och ger en mycket yta att modelera sina konstverk! Skulle inte kunna vara utan en sådan!

Nr 3 är färgerna och penseln. Jag har tänkt att jag ska försöka lära mig att måla ansikten till mina gubbar istället för att göra dom i marsipan. Det ska kli spännande och se hur det går. Massa träning kan jag tänka mig :)

Nr 4 är alla utstickare. Snöflingor och blommor. Jag älskar båda. Blommorna blir hur söta som helst, snöflingorna lika så. Jätte smidigt att jobba med! Man slipper allt detta pill ( vilket kan vara skönt och hoppa över ibland :) )

Den sista saken är "rullen", man kan reglera till flera olika storlekar och sedan skära ut raka och fina bitar. Man fick också med två stycken till mönster. Vågiga och kantiga
Jätte bra då jag har haft lite problem med att göra långa och raka saker :)

Jag ångrar nå rejält att jag inte köpte mer än vad jag gjorde, det var nå enormt billigt! Men den största anledningen till att jag åkte till london var för att köpa julklappar, prioritering :)
Nästa gång ska jag fylla hela resväskan med tårt-saker istället för julklappar !

Allt detta hittar du på den underbara sidan
http://www.janeasher.com/

Man blir faktiskt chockad över dom billiga priserna!
Ett annat tips är att pundet är jätte lågt just nu. 1 GBP = 10.3394 SEK

3 kommentarer:

  1. 3-rätters middagen var mycket utsökt måste jag bara få säga, tack Sabina för det :) Snart får du utöka din tårtblogg till en matblogg också !!! Tack för super service hemma hos er under veckan !!

    SvaraRadera
  2. Tack :)
    Ni får komma och hälsa på oftare så ajg får träna ännu mera :)

    SvaraRadera