fredag 11 februari 2011

Ytterligare ett tips :)


Idag tänkte jag bjuda på ytterligare ett tips!
(Klicka för att se större bild)
Jag har införskaffat mig lite bak-hjälpmedel. Kakformarna är från min favorit affär Lagerhaus och dom tänkte jag använda att skära ut marsipan. Om lite drygt en månad ska jag få göra en dop tårta med stjärnor på så det passar ju perfekt. Och den runda formen tänkte jag använda när jag ska göra cupcakes med marsipan lock. Ett plus med den runda formen är att på ena sidan är den helt slät och den andra krusig.

Dom andra gröna "blom-sprutorna" köpte jag på barnavdelningen på Panduro, dom är tänkt till figur lera men funkar alldeles utmärkt till marsipan också :) Detta tips läste jag på någon underbar blogg som jag tyvärr inte kommer ihåg vilken :( Men Tack så hemskt mycket du med tipset :)
Jag tyckte det var så genialiskt så jag ville dela med det till er också :) Det bästa dom dessa "blom-sprutor" är att dom kostar enbart 39 kr för 4 st :)

6 kommentarer:

 1. Lagerhaus är ju underbart!
  Jag har bara köpt stjärnorna då de var de enda som fanns i Linköping :(

  SvaraRadera
 2. Jag gillar också Lagerhaus, de har en massa roliga saker :-)

  SvaraRadera
 3. Åh, Lagerhaus är bäst :)
  Vad använder du blomsprutorna till?
  Panduro är bra, jag har köpt bokstavsutstickare där och verktyg som oxå är till lera eg. men de funkar skårens till marsipan :)

  SvaraRadera
 4. Pernilla -Bli min jäst : Ibland brukar jag göra en tunn "korv" längst ner på tårtan, jag tycker att det blir lite mer effekt i det hela och det tar ju sån himla lång tid att rulla en sån lång korv så den går hela vägen runt, så med blomsprutorna är det bara att trycka ut :) Jätte smidigt! Och den allra minsta kan man göra hår på gubbar av :)

  SvaraRadera