torsdag 17 mars 2011

Hjälp!


I detta  inlägg tänkte jag faktiskt be om lite råd!
På helgens tårta ska det vara vitt marsipan lock så jag beställde vit marsipan i god tid eftersom den tog helt slut vid förra tårtan. Nu har jag blivit underrättad om att det har blivit något fel i min beställning så jag får inte grejerna förns nästa vecka. PANIK!
Jag har grubblat massor om hur jag ska lösa detta. Det finns att köpa vit sockermassa på panduro men jag vill helst unvika det. Jag tycker inte om smaken :/
Så min kära mamma kom på idéen med det vita, färdig kavlade marsipan locket som finns att köpa på ica.

Är det NÅGON där ute som testat det? Fungerar det lika bra som vanligt? Tacksam för svar :)
Det skulle rädda mina tårtor :D

8 kommentarer:

 1. Jag blev rätt nöjd när jag testade den. Den är dock lite stel så knåda och kavla om den :)

  Tänkte be om hjälp från dig nu. Har nämligen problem med min blogg... I höstas bytte jag bloggnamn och dem som har mitt "gamla" kan inte byta till min nya (på blogglistan alltså)
  Skulle du vilja kolla om de funkar. Hatar när de inte funkar.

  Trevlig kväll

  SvaraRadera
 2. På denna tårtan använde jag färdigkavlad marsipan http://whipnbake.blogspot.com/2011/02/hipp-hipp-hurra-for-lille-prins-bus.html

  SvaraRadera
 3. Så tristJag har också testat. Funkar bra. Jag knodade ihop locket och kavlade ut det igen. Ska du göra en större tårta rekomenderar jag dig att ta två lock och knåda ihop.
  Lycka till!

  SvaraRadera
 4. Jag har testat och gillar det inte och då jobbar jag ändå med att täcka tårtor med marsipan om dagarna i ett ICA MAXI-bageri.

  Har du ett ICA MAxi i närheten så kan du gå dit och köpa kavlad marsipan i den färg du vill ha (förutsatt att de har färgen hemma) som funkar mycket bättre!

  Lycka till!

  SvaraRadera
 5. Fy vad jobbigt, kan tyvärr inte ge några tips då jag inte provat det locket, men jag hoppas det ordnat sig för dig!!!

  SvaraRadera
 6. finns vit marsipan att köpa både på ica och coop nu för tiden

  SvaraRadera
 7. brukar använda marshmallowfondat eftersom det inte innehåller nötter och det funkar asbra det med. Lite kletigt i början men sen blire ju bra. Kanske sent å svara nu men ett tips ti framtiden ifall det blir kris. :-)

  SvaraRadera
 8. Kan man beställa färdigkavlad regnbågsmarsipan på nätet? Ska göra en pridebröllopstårta...!

  SvaraRadera