tisdag 1 mars 2011

Räkcocktail




Detta är ju inget bakverk men jag kan verkligen inte 
låta bli att lägga upp ändå!
På bilden ser ni min absoluta favorit förrätt. INGET klår denna enligt mig. Det vattnas i munnen bara jag skriver om den här :D Så jag tänkte dela med mig till er..

Ingredienser
Örtolja
1,5 dl olivolja
0,5 dl dill, finhackad
0,5 dl persilja, finhackad
Salt och peppar efter smak!

Fjällromsröra
6 msk créme fraiche
1 burk röd löjrom ( ca 80 g )
Salt och peppar efter smak!

Räkcocktail
3 dl räkor, skalade ( ca 500 g oskalade )
2 dl dill, färsk. Klipp lite slarligt i lagom stora "bitar"
0,5 st gurka
0,5 st purjolök
1-2 vitlöksklyftor
4 st sallads löks stjälkar
1 st avokado
olja
smör

Bröd
2 skivor ( rostat bröd? heter det för mig. Franskt bröd? ja.. ni kanske ser på bilden :)

1 st citron

Gör så här

1. Örtolja
Blanda alla ingredienser till en örtolja.
2. Räkcocktail
Skär purjon, salladslöken och vitlöken.
3. Fräs den tillsammans i lite olja och smör.
4.  Tärna gurkan och avokadon.
5. Låt lökblandningen bli kall och blanda sedan med gurkan och avokadon, de skalade räkorna och plockade dillen.
6. Romröra
Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
7. Vid servering
Lägg romröran i botten på ett cocktailglas.
8. Lägg röran ovanpå.
9. Ringla över örtolja.
10. Pressa över några droppar citron.
11. Salta och peppra.
12. Bröd
Sätt ugnen på 250 grader.
13. Skär brödet i tunna skivor, lägg dem på en plåt.
14. Ringla örtolja över brödskivorna och rosta dem i ugnen i ca 5 minuter så att de blir gyllenbruna.
15. Placera en brödskiva i varje cocktailglas, nertryckt i lite av romröran ( Viktigt!! Du kommer att förstå varför när du äter just den tuggan :)  )
16. Garnera med citronskiva.

3 kommentarer: