måndag 2 januari 2012

Nyårs desserten!


Mamma var sugen på choklad och jag frukt, så vi bestämde oss för att kombonera dessa två till en underbart god mix :)
Chokladmousse:


2 dl vispgrädde
2 st äggulor
100g mörkchoklad
(Vi tog 50/50 mörk/ljus)

Gör såhär:
Smält chokladen i en skål i vattenbad. Jag brukar lägga chokladen i en glas ugnsform och ställa på en kastrull.
Vispa grädden (ej för hårt, något mitt imellan kladdkake löst och tårthårt).
Rör ner en äggula itaget i den smälta chokladen. Vänd sedan ner chokladsmeten i den vispade grädden. Fördela moussen i 4 portionkoppar. Låt moussen stelna minst en timme i kylen.

Topping/tillbehör:
Vi valde ferrero rocher kulor och physalis. Chokladsås ringlat under med en gammeldags vaniljglass kula,passions frukt och en sallad gjort på physalis, kiwi och hallon. 

Perfekt kombo, mums!


God fortsättning söta ni!

5 kommentarer:

  1. ja älskar chokladmousse speciellt den franska varianten,ser jättegott ut.
    Önskar dig en god fortsättning

    SvaraRadera
  2. Det såg verklige gott ut! god fortsättning till dig!

    SvaraRadera
  3. Så häftigt att servera det på det sättet, det hade jag nog aldrig tänkt på!

    SvaraRadera
  4. Mmmm....ser utrolig godt ut. En veldig bra kombo, frukt og sjokolade.

    Godt nytt år forresten!

    SvaraRadera
  5. Chokladmousse är bara så himla gott mums!

    SvaraRadera